Meta indfører mærkning af AI-genereret indhold

Meta indfører mærkning af AI-genereret indhold

Først vil jeg sige tusind tak til alle jer, der anbefaler 3 minutter til jeres kollegaer og venner. Jeg kan se, at der kommer nye læsere til hver dag.

Alle de billeder, du ser i 3 minutter, har jeg lavet med Midjourney, som er et af de bedste AI-værktøjer til at lave billeder ud fra tekst.

Og faktisk tilbyder jeg fra i dag min nye online workshop, hvor jeg viser, hvordan du kan skabe billeder med AI, nærmere bestemt med Midjourney.

Hvis du har lyst til at lære at lave utrolige fotorealistiske billeder med Midjourney, så læs mere om workshoppen her.

Sådan skaber du billeder med AI
Vil du skabe billeder, der fanger opmærksomheden og efterlader et uudsletteligt indtryk? Så er denne workshop i Midjourney til dig!

Her er, hvad vi har på menuen i dag:

  • Meta indfører mærkning af AI-genereret indhold
  • Tesla ændrer navn på "Full Self-Driving" software til "Autopilot"
  • Microsoft opgraderer Copilot til GPT-4 Turbo for erhvervskunder
  • AI både en trussel og et værktøj i kampen mod falske annoncer
  • Københavnske forskere viser vej til grønnere AI

Meta indfører mærkning af AI-genereret indhold

Lavet med Midjourney

Facebook og Instagram vil fra maj begynde at markere mere indhold, der er genereret ved hjælp af kunstig intelligens (AI). Der vil komme et mærkat på opslag med teksten "made with AI" eller "lavet af kunstig intelligens".

Det sker efter anbefalinger fra Metas tilsynsråd. Men ifølge digital analytiker Christiane Vejlø ville Meta næppe have prioriteret det lige så højt uden pres udefra.

AI-genereret indhold bruges bl.a. til svindel med falske kryptovalutaannoncer. Med vigtige valg i år, såsom EU-Parlamentsvalget og det amerikanske præsidentvalg, er der ekstra pres på Meta for at bekæmpe falske opslag.

Det bliver en udfordring for Meta selv at identificere AI-indhold, da teknologien konstant udvikler sig. Meta vil bruge mærkatet, hvis deres systemer finder AI-indhold, eller hvis ophavspersonen selv angiver det.

Snart kan du se nyt mærkat på Facebook og Instagram. Men uden pres ville det næppe være kommet, mener ekspert
Det bliver en svær kamp for Meta at markere AI-genereret indhold, mener ekspert.

Tesla ændrer navn på "Full Self-Driving" software til "Autopilot"

Lavet med Midjourney

Tesla har besluttet at ændre navnet på deres "Full Self-Driving" software til "Autopilot" med tilføjelsen "med Full Self-Driving-funktioner".

Navneændringen er et forsøg på at gøre det klarere for brugerne, at softwaren, selvom den tilbyder avancerede førerassistancefunktioner, ikke gør bilen fuldstændig autonom, og at føreren altid skal være opmærksom og klar til at overtage kontrollen over bilen.

Ændringen kommer efter pres fra myndigheder og forbrugergrupper, som har udtrykt bekymring for, at det tidligere navn var misvisende og kunne føre til farlige situationer, hvis førere stoler for meget på systemet. Teslas "Full Self-Driving" software kan under førerens overvågning skifte vognbane, navigere på motorveje, parkere og genkende trafiksignaler, men er ikke 100% selvkørende.

Det er vigtigt at understrege, at navneændringen ikke påvirker softwarens funktioner eller kapacitet, men blot har til formål at gøre systemets nuværende begrænsninger tydeligere for brugerne.

Tesla Full Self-Driving Comes Out Of Beta, But Must Be Supervised
Tesla has dropped the “Beta” moniker from its Full Self-Driving software and replaced it with “Supervised.” Here’s what that could mean.

Microsoft opgraderer Copilot til GPT-4 Turbo for erhvervskunder

Lavet med Midjourney

Microsoft opgraderer deres AI-assistent Copilot til den seneste GPT-4 Turbo model fra OpenAI for erhvervskunder der abonnerer på Copilot for Microsoft 365 til $30 per bruger per måned. Dette giver adgang til GPT-4 Turbo uden daglige begrænsninger på antal samtaler eller ture per samtale.

GPT-4 Turbo vil være tilgængelig i Copilot til både web-søgninger mod de seneste offentlige informationer samt til at bruge på tværs af arbejdsdata som e-mails, dokumenter, møder osv. Den nye model understøtter op til 300 siders tekst i et enkelt prompt.

Desuden forbedrer Microsoft billedgenereringsfunktionen i Microsoft Designer for erhvervskunder. Senere på måneden vil man kunne oprette 100 billeder om dagen i stedet for den tidligere grænse på 15. Denne funktion bruger OpenAI's DALL-E 3 model og vil være hurtigere for at reducere ventetiden.

Alt i alt får virksomheder nu ubegrænset adgang til den kraftfulde GPT-4 Turbo model i Microsofts Copilot-assistent på tværs af platforme samt bedre billedgenerering i Microsoft Designer.

Microsoft 365’s Copilot gets a GPT-4 Turbo upgrade and improved image generation
The improved image generation will be available later this month.

AI både en trussel og et værktøj i kampen mod falske annoncer

Lavet med Midjourney

Google har slettet 5,5 milliarder falske annoncer i 2023, hvilket er ny rekord og en stor stigning fra tidligere år. De mest problematiske falske annoncer er såkaldte "scam-annoncer", der forsøger at snyde brugere til at købe falske produkter eller afgive private oplysninger.

Svindlerne er blevet mere avancerede og bruger i stigende grad AI-værktøjer til at lave falske annoncer, herunder også i forbindelse med valghandlinger.

For at bekæmpe de falske annoncer har Google selv taget AI i brug, bl.a. deres egen AI kaldet Gemini. AI'en kan identificere og fjerne falske annoncer langt hurtigere og mere effektivt end hidtil.

Google har også indført krav om, at annoncører skal oplyse, hvis deres annoncer er lavet ved hjælp af AI. De har derudover fjernet nogle annoncører, der har brugt AI til at lave falske valgannoncer inden for de seneste måneder.

Google skruer op for AI i kampen mod falske annoncer – Dansk Markedsføring
Google har oplevet, at AI er blevet brugt til falske valgannoncer, lyder det fra tech-giganten på dagen, hvor den offentliggør sin årlige Ads Safety Rapport.

Københavnske forskere viser vej til grønnere AI

Lavet med Midjourney

Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en "opskriftsbog" med AI-modeller, der kan yde det samme som andre AI-modeller, men bruger meget mindre energi.

Udviklingen af AI sluger i dag kæmpe mængder strøm og bidrager dermed væsentligt til klimaaftrykket. Men det behøver ikke være sådan. Forskerne viser, at man ved at vælge den rigtige type AI-model og justere på designet af modellerne, kan spare 70-80% energi i trænings- og implementeringsfasen og kun gå minimalt ned i ydeevne.

Deres arbejde gør det lettere for AI-udviklere at vælge modeller, der både performer godt og er energieffektive. I dag fokuserer man typisk kun på ydeevnen uden at skele til energiforbruget.

Forskerne opfordrer til, at energiforbrug og klimaaftryk bliver standardparametre, man altid tager højde for, når man designer og træner AI-modeller. De understreger, at AI har et fantastisk potentiale, men at udviklingen bør ske på en mere bæredygtig og ansvarlig måde.

Deres "opskriftsbog" med de energieffektive AI-modeller er offentligt tilgængelig, så andre forskere og udviklere kan drage nytte af den i deres arbejde med AI.

Forskere viser vejen: AI-modeller behøver ikke at sluge SÅ meget strøm | Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Udviklingen af AI-modeller er en overset klimasynder. Forskere fra Københavns Universitet har lavet en opskriftsbog over AI-modeller, der kan yde det samme, men bruger meget mindre energi. Energiforbruget og klimaaftrykket bør være et fast parameter, når man designer og træner AI-modeller, argumenterer forskerne.

Tak, fordi du læste med!

Vi ses på tirsdag til det næste nyhedsbrev. Har du et spørgsmål eller feedback? Bare tryk på svar og skriv, fordi jeg gerne vil høre fra dig og helt sikkert vil svare.

☕️ Hvis du synes, at 3 minutter giver dig værdi, og du vil sige tak, så kan du købe en kop kaffe til mig og på den måde støtte arbejdet med 3 Minutter.

Kender du nogle der godt kunne tænke sig at blive klogere på AI, så del dette link med dem 🤗

Mvh. René Hjetting
Mobil: +45 29 27 65 40