Lav dine egne sange med kunstig intelligens

Lav dine egne sange med kunstig intelligens

Jeg bruger selv Spotify, og de har netop lanceret en ny funktion, hvor du som betalende bruger og ved hjælp af AI nemt kan lave personlige spillelister baseret på dine egne kreative idéer.

Og så er der er kommet en ny musiktjeneste, Udio, hvor du kan lave dine egne sange, og de lyder fantastisk i forhold til andre lignende tjenester.

Det er værd at bruge tid på nogle af de numre, der er lavet med Udio. Jeg prøvede at lytte til nogle af popnumrene og blev positivt overrasket.

Velkommen til en uge i musikkens tegn.

Skab indhold der sælger med AI
Lær at mestre AI-værktøjer og -strategier til at booste din content creation og salg på bare 6 måneder – selv hvis du har travlt.

Her er dagens menu:

  • Lav dine egne sange med kunstig intelligens
  • Spotify lancerer AI Playlist: Lav personlige spillelister ud fra kreative idéer
  • Ny AI-baseret tjeneste til elever og lærere med fokus på privatliv
  • Apples første AI-funktioner i iOS 18 vil køre lokalt på enheden uden brug af cloud
  • Google Photos gør AI-redigeringsværktøjer tilgængelige for alle

Lav dine egne sange med kunstig intelligens

Lavet med Midjourney

Udio.com er en ny tjeneste, der bruger kunstig intelligens til at generere musiknumre ud fra brugerens input.

Man kan enten lade Udio lave det meste af arbejdet ved blot at angive en prompt, eller man kan få mere kontrol ved at specificere genre, instrumenter, stemning osv.

Udio kan generere vokaler og sangtekster, der lyder overraskende realistiske og følelsesladede. Hver sang genereres som et 30-sekunders klip, men kan forlænges op til ca. 90 sekunder.

Udio virker umiddelbart opmærksom på ophavsret og vil ikke direkte efterligne kendte sange og kunstnere. Men systemet er sandsynligvis trænet på ophavsretsbeskyttet musik.

Selvom Udio's AI-musik er imponerende, vil det næppe true rigtige musikere og kunstnere. Men det er et sjovt værktøj til at lave meme-sange og eksperimentere med.

Udio er gratis at bruge i beta-versionen, med op til 1200 sange pr. måned. Det vides endnu ikke, hvad prismodellen bliver efterfølgende. Så det er med at prøve det, mens det er gratis og nemt tilgængeligt.

Udio | Make your music
Discover, create, and share music with the world.

Spotify lancerer AI Playlist: Lav personlige spillelister ud fra kreative idéer

Lavet med Midjourney

Spotify har lanceret en ny funktion kaldet AI Playlist i beta, som giver Spotify Premium-brugere mulighed for nemt at lave personlige spillelister baseret på deres egne kreative idéer.

Med AI Playlist kan brugere indtaste en unik prompt i en chat, f.eks. "en indie folk spilleliste til at give min hjerne et stort varmt knus", og Spotify vil generere en skræddersyet spilleliste ved at kombinere deres personaliserings-teknologi med kunstig intelligens.

Funktionen rulles i første omgang ud til Android- og iOS-brugere i Storbritannien og Australien. Brugere kan indtaste prompts, der refererer til steder, dyr, aktiviteter, filmkarakterer, farver og endda emojis. De mest succesfulde spillelister genereres med prompts, der indeholder en kombination af genrer, stemninger, kunstnere eller årtier.

AI Playlist er stadig i beta, så Spotify vil fortsætte med at forbedre oplevelsen. Der er indbygget foranstaltninger mod stødende prompts. Spotify ser frem til at videreudvikle denne nye funktion i de kommende måneder for at give lytterne den bedste oplevelse.

Spotify Premium Users Can Now Turn Any Idea Into a Personalized Playlist With AI Playlist in Beta — Spotify
We know that discovery happens on Spotify, with nearly two billion discoveries happening on our platform every day. Features like our AI DJ and daylist power those discoveries and bring fans closer to the artists they love. Now we’re providing our Spotify Premium subscribers with another tool to fuel discovery and music curation. With AI... Read more »

Ny AI-baseret tjeneste til elever og lærere med fokus på privatliv

Lavet med DALL-E

Skolebot er en tjeneste, der tilbyder adgang til kunstig intelligens (AI), som er udviklet specifikt til elever og lærere i grundskolen.

Tjenesten er udviklet med fokus på privatliv og sikkerhed. Tjenesten leveres af opstartsvirksomheden Teklos AS, som arbejder på at udnytte KI's potentiale i uddannelsessektoren.

De opfordrer skoler til at kontakte dem, hvis de er interesserede i at være pilotskoler og være med til at videreudvikle tjenesten.

Der er retningslinjer for brugen af tjenesten, som lærere og skoler er ansvarlige for at overholde. Personlige eller følsomme oplysninger bør ikke deles gennem tjenesten.

Skolebot ønsker tæt brugerinvolvering for at videreudvikle tjenesten baseret på brugernes feedback og behov.

Skolebot - Gratis AI for skoler.
Gratis kunstig intelligens (AI) og ChatGPT til skoler. Både for elever og lærere.

Apples første AI-funktioner i iOS 18 vil køre lokalt på enheden uden brug af cloud

Lavet med Midjourney

Apple forventes at introducere nye AI-funktioner i iOS 18 når operativsystemet lanceres senere på året. Ifølge Bloomberg journalist Mark Gurman vil de første af disse funktioner køre udelukkende på selve enheden, uden brug af cloud-servere.

Det betyder, at Apples nye sprogmodel og software til de nye AI-egenskaber ikke vil have nogen cloud-delskomponenter. Dog vil Apple sandsynligvis stadig tilbyde nogle cloud-baserede AI-funktioner drevet af tjenester fra f.eks. Google eller andre udbydere.

Blandt de forventede on-device AI-funktioner i iOS 18 er forbedringer af Siri, auto-completion af beskeder, nye muligheder i apps som Safari, Genveje, Apple Music, Sundhed med flere.

Apple ventes at løfte sløret for iOS 18 og øvrige software-opdateringer ved deres årlige WWDC udviklerkongres som løber fra 10.-14. juni.

Apple’s First AI Features in iOS 18 Reportedly Won’t Use Cloud Servers
Apple’s first set of new AI features planned for iOS 18 will not rely on cloud servers at all, according to Bloomberg’s Mark Gurman.…

Google Photos gør AI-redigeringsværktøjer tilgængelige for alle

Lavet med Midjourney

Google Photos kommer til at gøre flere AI-baserede redigeringsværktøjer tilgængelige for alle brugere fra 15. maj 2024.

Disse værktøjer omfatter Magic Eraser til at fjerne uønskede elementer, Photo Unblur til at gøre slørede billeder skarpere, Portrait Light til at justere lys på portrætbilleder, og Magic Editor som bruger AI til avancerede redigeringer.

Magic Editor vil være begrænset til 10 redigeringer per måned for gratisbrugere, mens Pixel-ejere og Google One-abonnenter med 2TB plads eller mere får ubegrænset adgang.

Værktøjerne rulles gradvist ud til Android og iOS enheder med minimumskrav opfyldt. Formålet er at gøre det lettere for alle Google Photos-brugere at forbedre deres billeder uden avancerede redigeringsevner.

AI editing tools are coming to all Google Photos users
Soon, all Google Photos users will be able to use Magic Editor, Photo Unblur, Magic Eraser and more enhanced editing features.

Tak, fordi du læste med!

Vi ses på tirsdag til det næste nyhedsbrev. Har du et spørgsmål eller feedback? Bare tryk på svar og skriv, fordi jeg gerne vil høre fra dig og helt sikkert vil svare.

☕️ Hvis du synes, at 3 minutter giver dig værdi, og du vil sige tak, så kan du købe en kop kaffe til mig og på den måde støtte arbejdet med 3 Minutter.

Kender du nogle der godt kunne tænke sig at blive klogere på AI, så del dette link med dem 🤗

Mvh. René Hjetting
Mobil: +45 29 27 65 40