Kunstig intelligens kan booste dansk økonomi med op til 250 milliarder kroner
Godmorgen 🤗
Jeg er ude hos en del kunder og hjælper dem med, hvordan de kan bruge AI, og hvordan de får det implementeret i virksomheden.
Det, jeg hører igen og igen, er, at de gerne vil have løbende viden om AI og et fortroligt forum at snakke med andre om deres udfordringer med AI.
For at gøre en lang historie kort har jeg opstartet et AI videns- og erhvervsnetværk, hvor du som medlem får adgang til kompetent sparring og vidensdeling, så du altid er på forkant med den nyeste udvikling inden for kunstig intelligens.
AI Agenda, som er navnet på netværket, åbner op i 4 byer i Danmark, som er København, Aarhus, Odense og Kolding.
Læs mere her, eller giv mig et kald på mobilen: 29 27 65 40, hvis du gerne vil høre nærmere.
Her er dagens menu:
- Kunstig intelligens kan booste dansk økonomi med op til 250 milliarder kroner
- Google i knibe: Bizarre AI-svar hærger søgeresultater
- Danmark har gode forudsætninger for at blive en AI-stormagt
- Microsoft lancerer Copilot+ PCs: En ny æra for AI-drevne computere
- AI Agenda: Dit nye netværk for viden og vækst
Kunstig intelligens kan booste dansk økonomi med op til 250 milliarder kroner
En ny analyse fra Implement og Google viser, at en bred implementering af kunstig intelligens (AI) i alle sektorer i Danmark kan øge bruttonationalproduktet med op til 8%, svarende til 200-250 milliarder kroner.
De største gevinster findes især inden for information, finans, forretningsservices, administration og sundhed. AI forventes at fungere som en personlig assistent for mange medarbejdere og hjælpe med at automatisere rutineprægede opgaver, så de kan bruge tiden på mere værdiskabende aktiviteter.
Omkring 64% af den danske arbejdsstyrke forventes at benytte AI som et dagligt værktøj, mens 6% af jobbene kan blive erstattet gennem automatisering, dog med nye jobtyper som erstatning.
Hvis implementeringen af AI bliver forsinket med fem år, risikerer Danmark, at gevinsten reduceres markant fra 200-250 milliarder kroner til 40-60 milliarder kroner. Derfor er det vigtigt, at både det offentlige og private aktivt afprøver mulighederne i AI-teknologier.
IT-Branchen mener, at Danmark bør have en AI-positiv lovgivning og satse på uddannelse og kompetenceudvikling for at blive en førende AI-nation og opnå det fulde økonomiske potentiale.
Google i knibe: Bizarre AI-svar hærger søgeresultater
Google kæmper med at fjerne underlige svar fra deres nye AI-produkt kaldet AI Overview, som giver svar direkte i søgeresultaterne. Sociale medier er blevet fyldt med eksempler på bizarre svar fra Googles AI, lige fra at fortælle brugere at de skal putte lim på deres pizza til at foreslå at de spiser sten.
Google har testet AI Overview i et år, men det virker som om optimeringer for at reducere omkostningerne er sket for tidligt, inden teknologien var klar. En anonym AI-grundlægger siger, at Google, der engang var kendt for høj kvalitet, nu bliver til grin på grund af lav kvalitet.
Google siger, at AI Overview generelt giver information af høj kvalitet, og at mange af eksemplerne er sjældne forespørgsler. De bekræfter dog, at de hurtigt fjerner AI-svar på visse forespørgsler og bruger eksemplerne til at forbedre deres systemer.
AI-eksperter pointerer, at det er svært for AI-modeller at gå fra 80% korrekte svar til 100%. Det kræver egentlig kunstig generel intelligens at kunne udføre den form for ræsonnement og faktatjek, der skal til i de sidste 20%. Google er under pres for at følge med i AI-kapløbet, selvom deres nuværende teknologi ikke er klar, hvilket fører til en rodet lancering.
Danmark har gode forudsætninger for at blive en AI-stormagt
Dansk Erhvervs AI-Koalition, bestående af mere end 50 virksomheder, har udarbejdet 25 anbefalinger, der skal gøre Danmark til et foregangsland inden for kunstig intelligens frem mod 2025.
Danmark har gode forudsætninger for at udnytte AI's potentiale, takket være landets digitale infrastruktur, dataressourcer, offentlig-privat samarbejde og en digitaliseringsparat befolkning. Dog står Danmark også over for udfordringer i forhold til at udvikle og skalere teknologivirksomheder, ligesom EU har svært ved at tiltrække investeringer og talenter.
AI-Koalitionen anbefaler blandt andet, at statsministeren går forrest i en koordineret dansk AI-indsats, at der skabes ansvarlige rammer for brugen af data, og at der investeres i AI-forskning og uddannelse. Desuden bør Danmark arbejde for det digitale indre marked i EU og udnytte det kommende danske EU-formandskab. I den offentlige sektor anbefales forpligtende AI-strategier og brug af AI i udbud og indkøb, mens virksomhederne opfordres til at have en datastyringsstrategi, kommercialisere data og opkvalificere medarbejdere.
Samlet set skal de 25 anbefalinger sikre, at Danmark bliver et af de lande, der bedst omfavner og bruger kunstig intelligens, hvilket er afgørende for landets konkurrenceevne på langt sigt i en verden præget af stigende global konkurrence drevet af AI.
Microsoft lancerer Copilot+ PCs: En ny æra for AI-drevne computere
Microsoft har lanceret en ny generation af Windows-computere kaldet Copilot+ PCs med kraftfulde AI-funktioner drevet af Snapdragon X Elite-processorer. Disse computere giver brugerne øget produktivitet og kreativitet gennem features som:
Genkald, der gør det muligt at finde tidligere set indhold på enheden ved at tage skærmbilleder hvert 2.-3. sekund. Live Medforfatter, der kan generere indhold ud fra tekst- eller billedprompts. Livetekst, der leverer realtids-undertekster på 44 sprog. Samt kreative filtre til videoopkald.
Maskinerne har også høj ydeevne med kraftfulde CPU'er, lang batteritid, masser af RAM og lagerplads. De er designet med fokus på datasikkerhed og beskyttelse af privatlivet.
Copilot+ PC'erne fås i de fleste lande med priser fra kr. 9.199,- De henvender sig bredt til alle computerbrugere, der ønsker at få mest muligt ud af avancerede AI-funktioner i en sikker og brugervenlig pakke.
AI Agenda: Dit nye netværk for viden og vækst
Har du hørt om AI Agenda? Det er et helt nyt videns- og erhvervsnetværk, der sætter kunstig intelligens i centrum. Hvis du er ejerleder eller beslutningstager og gerne vil have pålidelig information og ekspertise inden for AI-teknologiens spændende muligheder, så er AI Agenda lige noget for dig!
Som medlem får du adgang til kompetent sparring og vidensdeling med andre ligesindede. Du får også mulighed for at deltage i eksklusive foredrag og workshops med nogle af de førende AI-eksperter. Alt sammen for at sikre, at du og din virksomhed er godt rustet til fremtiden og kan implementere AI på en ansvarlig og bæredygtig måde.
I AI Agenda kommer vi omkring en masse spændende temaer, som for eksempel hvordan du kan bruge AI i din markedsføring og kommunikation, gennemtestede AI-strategier og implementeringsmetoder, proces- og workflow-optimering, brug af pålidelige AI-værktøjer og ikke mindst etiske overvejelser og ansvarlig brug af AI i rekruttering og HR.
Læs mere om AI Agenda her og se hvornår der er Kick-off i København, Aarhus, Odense og Kolding.
Gamma: Din personlige billede assistent med AI-superkræfter
Gamma er en innovativ app, der revolutionerer den måde, vi interagerer med billeder og video på vores telefoner. Med Gamma kan du nemt søge efter visuelle elementer i dine mediefiler ved blot at beskrive, hvad du leder efter, ved hjælp af naturligt sprog.
Appen anvender avanceret kunstig intelligens og maskinlæring til at genkende og tagge objekter, personer, tekst og endda følelser i dine fotos og videoer. Dette betyder, at du kan finde specifikke minder bare ved at skrive noget som "billeder af mig og min ven på stranden sidste sommer" eller "videoer fra mors sidste fødselsdag". Gamma gør det utroligt nemt at navigere gennem og genopleve dine mest dyrebare øjeblikke, selv når du har en stor samling af mediefiler.
Appen tilbyder også smarte redigeringsværktøjer, der lader dig tilpasse og forbedre dine billeder og videoer med få tryk. Du kan nemt anvende filtre, justere belysning og kontrast, beskære, rotere og meget mere. Gamma gør det ligeledes muligt at dele dine yndlingsbilleder og -videoer direkte fra appen til sociale medier eller med venner og familie via beskedtjenester.
Tak, fordi du læste med!
Vi ses på tirsdag til det næste nyhedsbrev. Har du et spørgsmål eller feedback? Bare tryk på svar og skriv, fordi jeg gerne vil høre fra dig og helt sikkert vil svare.
Mvh. René Hjetting
Kender du nogle der godt kunne tænke sig at blive klogere på AI, så del dette link med dem 🤗