OpenAI afslører ambitiøs plan: Fra chatbots til superintelligente systemer
Systemet har fem trin, fra de AI-systemer vi har i dag, til nogle der i teorien kunne styre hele virksomheder selv
Godmorgen 🤗
Med AI ville der komme retsager, og i dette nyhedsbrev kan du læse om, at de store pladeselskaber har anlagt sager mod AI-virksomhederne Suno og Udio for krænkelse af ophavsret.
Og Vimeo følger i fodsporene på TikTok, YouTube og Meta og indfører en ny funktion, der gør det muligt for skabere at markere indhold, der er genereret af kunstig intelligens.
Inden du læser nyhedsbrevet, så klik og tilmeld dig mit Live Q&A, og hør om det nye forløb, du kan komme på: AI Creator, der lærer dig at skabe indhold, der konverterer med AI.
God læselyst!
Her er dagens menu:
- OpenAI afslører ambitiøs plan: Fra chatbots til superintelligente systemer
- Vimeo indfører AI-mærkater for at skabe gennemsigtighed omkring kunstigt genereret indhold
- AI ses som løsning på Japans faldende og aldrende befolkning inden for forsvaret
- Pladeselskaber sagsøger AI-virksomheder Suno og Udio for krænkelse af ophavsret
- "Eno" - en levende dokumentar skabt med skræddersyet software
OpenAI afslører ambitiøs plan: Fra chatbots til superintelligente systemer
OpenAI, et af de førende firmaer inden for kunstig intelligens, har lavet et nyt system for at vise, hvor langt de er nået med at udvikle superintelligente computere.
Systemet har fem trin, fra de AI-systemer vi har i dag, til nogle der i teorien kunne styre hele virksomheder selv. OpenAI siger, at deres nuværende chatbot ChatGPT ligger på trin 1, men at de snart når trin 2, hvor computeren kan løse problemer lige så godt som et klogt menneske.
De højere trin beskriver AI-systemer, der endnu ikke findes, men som i fremtiden måske selv kan opfinde nye ting og køre store firmaer.
OpenAI arbejder stadig på at forbedre deres system. Der er uenighed blandt eksperter om, hvordan man helt præcist måler fremskridt inden for kunstig intelligens, og om superintelligens overhovedet kan opnås.
Så selvom systemet lyder spændende, er det nok mest en måde for OpenAI at få opmærksomhed og penge fra investorer. Det er ikke sikkert, at det rent faktisk viser, hvor tæt vi er på at skabe rigtig intelligent AI.
Vimeo indfører AI-mærkater for at skabe gennemsigtighed omkring kunstigt genereret indhold
Vimeo følger i fodsporene på TikTok, YouTube og Meta og indfører en ny funktion, der gør det muligt for skabere at markere indhold, der er genereret af kunstig intelligens.
Videoplatformen har opdateret sine servicevilkår og fællesskabsretningslinjer for at sikre, at videoer, der er genereret, syntetisk skabt eller manipuleret af AI, ikke forveksles med rigtige mennesker, steder eller begivenheder. Skabere skal nu oplyse seerne, når realistisk indhold er lavet med AI.
Vimeo kræver dog ikke, at skabere oplyser om indhold, der tydeligt er urealistisk, såsom animeret indhold eller videoer med åbenlyse visuelle effekter. Men videoer, der f.eks. viser en kendis sige eller gøre noget, de ikke har gjort i virkeligheden, skal have en AI-mærkning.
Vimeo arbejder på et automatisk system, der kan genkende AI-genereret indhold og mærke det på passende vis. Indtil da er det op til skaberne selv at markere deres videoer.
AI ses som løsning på Japans faldende og aldrende befolkning inden for forsvaret
Japans forsvarsministerium har offentliggjort sin første grundlæggende politik for brugen af kunstig intelligens (AI), mens Japan søger at afværge mangel på arbejdskraft og holde trit med Kina og USA inden for militære anvendelser af teknologien.
Fokus på AI kommer, da Japans selvforsvarsstyrker kæmper med bekymringer om rekruttering og evnen til at udnytte potentialet i nye teknologier.
Forsvarsminister Minoru Kihara sagde på en pressekonference, at i et land som Japan med en hurtig faldende og aldrende befolkning, er det afgørende at udnytte personale mere effektivt end nogensinde før. Han mener, at AI har potentiale til at være en af de teknologier, der kan overvinde disse udfordringer.
Pladeselskaber sagsøger AI-virksomheder Suno og Udio for krænkelse af ophavsret
De store pladeselskaber har anlagt sager mod AI-virksomhederne Suno og Udio for krænkelse af ophavsret.
Sagerne hævder, at virksomhederne har brugt pladeselskabernes musik til at træne deres AI-programmer uden tilladelse. Suno og Udio argumenterer for, at denne brug af beskyttet musik er "fair use".
Udfaldet af disse sager kan definere fremtiden for AI i musikbranchen og endda ud over den. Hvis det afgøres, at indtagelse af beskyttet musik til AI-træning er fair use, kan det blive svært for musikbranchen at begrænse, kontrollere og tjene penge på denne teknologi. Hvis det derimod ikke er fair use, vil pladeselskaberne få mere kontrol over disse virksomheder og måske hele den nye sektor.
Sagerne handler ikke om, hvorvidt kunstnere og rettighedshavere skal omfavne eller undgå AI. Spørgsmålet er snarere, om omfavnelsen vil ske på konsensuelle vilkår. De fleste kunstnere og rettighedshavere ønsker at samarbejde med AI-virksomheder, så længe det rent faktisk betyder forretning og forhandling af aftaler.
"Eno" - en levende dokumentar skabt med skræddersyet software
Den nye dokumentarfilm "Eno" om musikeren Brian Eno er den første generende spillefilm. Hver visning af filmen vil være en ny version takket være smart software designet af instruktøren Gary Hustwit og hans partner Brendan Dawes.
Selvom filmen har mange mulige versioner, er dens fokus smalt og dykker ned i Enos filosofi om kreativitet frem for at give et bredt overblik over hans lange karriere. Filmen bruger godt arkivmateriale, men ingen andre interview end med Eno selv.
Hustwit ønsker at udforske generativ filmskabelse yderligere med softwaren Brain One, der ligger bag "Eno". Målet er at gøre filmvisninger mere performative og bevæge sig væk fra statiske film, selvom historien stadig er intakt.
Softwaren bag "Eno" er skræddersyet og har en patentansøgning. Hustwit og Dawes har startet firmaet Anamorph for at udforske idéen med andre filmskabere og studier. De ser muligheder indenfor både dokumentar og fiktion.
Selvom generativ kunst ofte forbindes med AI i dag, var det ikke Hustwits fokus. De ville blot skabe en anderledes filmoplevelse med deres eget materiale på en etisk måde, i modsætning til hvordan AI nogle gange udnyttes i dag.
Bring dine fotos til live med Live Portrait AI
Live Portrait AI er en banebrydende teknologi, der gør det muligt at forvandle statiske billeder til animerede videoer med realistiske ansigtsudtryk og bevægelser.
Ved hjælp af avanceret kunstig intelligens kan Live Portrait AI ekstrahere et ansigt fra et billede og synkronisere det med en drivende video, så det ser ud som om personen på billedet taler og bevæger sig.
Processen er enkel: Upload et billede med et tydeligt ansigt, kombiner det med en drivende video, og klik på "Generate". Live Portrait AI vil så skabe en levende, animeret version af billedet, der matcher ansigts- og mundbevægelserne fra videoen.
Teknologien har mange anvendelsesmuligheder, såsom at skabe personlige videobeskeder, hilsener og meddelelser ved at animere fotos. Brugere har været imponerede over den realistiske animationskvalitet og den nøjagtige synkronisering mellem lyd og læbebevægelser.
Laver du indhold? Så læs med her!
Tilmeld dig min Live Q&A, og hør om det nye forløb, du kan komme på: AI Creator, der lærer dig at skabe indhold, der konverterer med AI.
Tak, fordi du læste med!
Vi ses på tirsdag til det næste nyhedsbrev. Har du et spørgsmål eller feedback? Bare tryk på svar og skriv, fordi jeg gerne vil høre fra dig og helt sikkert vil svare.
Kender du nogle der godt kunne tænke sig at blive klogere på AI, så del dette link med dem 🤗
Mvh. René Hjetting
Mobil: +45 29 27 65 40