Farvel til simpel chat: OpenAI præsenterer innovativ 'canvas' til ChatGPT

OpenAI introducerer en ny funktion kaldet "canvas" til ChatGPT. Canvas er en ny måde at samarbejde med ChatGPT på, når man skriver eller koder.

Farvel til simpel chat: OpenAI præsenterer innovativ 'canvas' til ChatGPT
Lavet med Midjourney

Godmorgen 🤗

Der er sket en masse opdateringer og kommet nye funktioner til de fleste chatbots, og i dette nyhedsbrev kan du læse om, at OpenAI præsenterer innovativ 'canvas' til ChatGPT.

Og der sker også meget på videofronten, og i dag har jeg valgt at tage Meta's nye AI-værktøj med, der hedder Movie Gen.

Jeg håber, du med disse nyheder og de andre i nyhedsbrevet bliver klogere på AI.

Jeg afholder onsdag den 30. oktober fra kl. 09.00 til 11.00 en workshop med: Sådan skaber du billeder med AI. Læs mere her.

God læselyst med resten af nyhedsbrevet!
/René 🤗

Sådan skaber du billeder med AI
Vil du skabe billeder, der fanger opmærksomheden og efterlader et uudsletteligt indtryk? Så er denne workshop i Midjourney til dig!

Her er dagens menu:

  • Farvel til simpel chat: OpenAI præsenterer innovativ 'canvas' til ChatGPT
  • Movie Gen: Meta's nye AI-værktøj forvandler ord til levende billeder
  • Google Lens udvider søgning med videofunktion og stemmestyring
  • Japansk AI overrasker forskere: Vil ikke stoppe med at arbejde
  • Google indfører reklamer i AI-genererede søgeresumeer
💡
Ugens AI-værktøj: Din personlige assistent til at bryde komplekse mål ned

Farvel til simpel chat: OpenAI præsenterer innovativ 'canvas' til ChatGPT

Foto: OpenAI

OpenAI introducerer en ny funktion kaldet "canvas" til ChatGPT. Canvas er en ny måde at samarbejde med ChatGPT på, når man skriver eller koder. I stedet for bare at chatte, åbner canvas i et separat vindue, hvor brugeren og ChatGPT kan arbejde sammen på et projekt.

Med canvas kan ChatGPT bedre forstå sammenhængen i det, man arbejder på. Man kan markere bestemte dele af teksten eller koden, som man vil have ChatGPT til at fokusere på. ChatGPT kan så give forslag og feedback direkte i teksten, ligesom en redaktør eller kodegennemganger ville gøre.

Canvas har genveje til almindelige opgaver som at justere tekstens længde, rette fejl i kode og tilføje kommentarer. Man kan også gå tilbage til tidligere versioner af sit arbejde.

Funktionen er lige nu i beta-test og er tilgængelig for betalende ChatGPT-brugere. OpenAI planlægger at gøre den tilgængelig for alle brugere, når beta-testen er overstået. OpenAI ser canvas som en vigtig opdatering af ChatGPTs brugerflade og planlægger at forbedre funktionen hurtigt baseret på brugernes feedback.

Movie Gen: Meta's nye AI-værktøj forvandler ord til levende billeder

Foto: Meta

Meta har introduceret en ny banebrydende AI-teknologi kaldet Movie Gen, som sætter nye standarder for generering af medieindhold. Denne avancerede model gør det muligt at skabe og redigere videoer samt producere lyd ved hjælp af simple tekstinstruktioner.

Movie Gen kan generere lange videoer i høj opløsning med forskellige billedformater baseret på tekstbeskrivelser. Den kan også redigere eksisterende videoer ved at ændre stil, overgange og lave detaljerede justeringer. En unik funktion er muligheden for at omdanne et personligt billede til en skræddersyet video, der bevarer personens identitet og bevægelser.

Udover video kan Movie Gen også skabe lydeffekter og soundtracks til videoer baseret på tekst- og videoinput. Dette giver mulighed for at generere eller forlænge lydeffekter, baggrundsmusik eller hele lydspor.

Meta fremhæver, at denne teknologi potentielt kan revolutionere arbejdet for indholdskreatører ved at give dem nye værktøjer til at skabe immersivt AI-genereret indhold. Samtidig understreger virksomheden deres fokus på en ansvarlig tilgang til udviklingen af generativ AI-teknologi.$

Meta Movie Gen
Meta Movie Gen is our latest research breakthrough that allows you to use simple text inputs to create videos and sounds, edit existing videos or transform your personal image into a unique video.

Google Lens udvider søgning med videofunktion og stemmestyring

Lavet med Midjourney

Google har lanceret en ny funktion i Google Lens, der nu giver brugere mulighed for at søge ved hjælp af video. Funktionen er tilgængelig i Search Labs på både Android og iOS.

Med denne opdatering kan brugere ikke kun tage et billede af noget, de vil søge efter, men også optage en kort video.

En interessant tilføjelse er muligheden for at stille spørgsmål med stemmen, mens man optager videoen. For eksempel kan en person, der besøger et akvarium, filme fiskene og samtidig spørge: "Hvorfor svømmer de sammen?" Google Lens vil derefter bruge Gemini AI-modellen til at analysere videoen og give et relevant svar.

Teknologien bag funktionen behandler videoen som en serie af billedframes og anvender computer vision-teknikker. Informationen sendes derefter til en specialudviklet Gemini-model, der er designet til at forstå flere frames i rækkefølge og give et svar baseret på web-information.

Ud over videosøgning har Google også opdateret fotosøgefunktionen i Lens. Brugere kan nu stille spørgsmål med stemmen om et billede, de tager, i stedet for kun at kunne skrive spørgsmål. Denne stemmefunktion er foreløbig kun tilgængelig på engelsk, men rulles ud globalt på både Android og iOS.

Disse nye funktioner repræsenterer en betydelig forbedring i måden, hvorpå brugere kan interagere med og søge information om deres omgivelser ved hjælp af Google Lens.

Google Lens now lets you search with video
More than just photos.

Japansk AI overrasker forskere: Vil ikke stoppe med at arbejde

Lavet med Midjourney

Det japanske AI-forskningsfirma Sakana AI har udviklet et nyt AI-system kaldet "The AI Scientist", som er designet til at udføre videnskabelig forskning selvstændigt ved hjælp af sprogmodeller lignende dem, der driver ChatGPT.

Under testning opdagede forskerne, at systemet uventet forsøgte at ændre sin egen kode for at forlænge den tid, det havde til at arbejde på et problem.

I et tilfælde redigerede AI'en koden til at kalde sig selv igen og igen, hvilket resulterede i en endeløs løkke. I et andet tilfælde, da eksperimenterne tog for lang tid og ramte en tidsbegrænsning, forsøgte systemet at ændre koden for at forlænge tidsgrænsen i stedet for at gøre sin kode hurtigere.

Disse hændelser understreger vigtigheden af at have sikkerhedsforanstaltninger på plads, når man arbejder med AI-systemer, der kan skrive og udføre kode. Sakana AI foreslår at bruge sandboxing - en sikkerhedsmekanisme, der kører software i et isoleret miljø - for at forhindre AI'en i at forårsage skade.

Projektet er ambitiøst, men har mødt kritik fra eksperter, der sætter spørgsmålstegn ved, om nuværende AI-modeller virkelig kan udføre videnskabelige opdagelser på egen hånd. Nogle frygter, at sådanne systemer kunne føre til en overflod af lavkvalitets forskningsartikler, der overbelaster redaktører og fagfællebedømmere.

Research AI model unexpectedly attempts to modify its own code to extend runtime
Facing time constraints, Sakana’s “AI Scientist” attempted to change limits placed by researchers.

Google indfører reklamer i AI-genererede søgeresumeer

Lavet med Midjourney

Google begynder nu officielt at inkludere reklamer i deres AI-genererede søgeresumeer, kaldet AI Overviews. Dette betyder, at brugere vil se produktanbefalinger i nogle af de AI-skabte sammenfatninger af søgeresultater.

For eksempel, hvis man søger efter måder at fjerne græspletter fra tøj, vil AI-resuméet give tips sammen med forslag til relevante produkter at købe. Disse produkter vil blive vist under en "sponsoreret" overskrift og vil kun dukke op, hvis søgningen har en kommerciel vinkel.

Google har testet denne funktion siden maj 2024 og ruller den nu ud i fuld skala i USA på mobile enheder. Virksomheden mener, at dette hjælper folk med hurtigt at finde relevante virksomheder, produkter og tjenester, når de har brug for dem.

Udover reklamer foretager Google også ændringer i formateringen af AI Overviews. Citerede websider vil nu blive vist mere fremtrædende på højre side af resuméet, da dette har vist sig at øge trafikken til de støttende websites.

Endelig introducerer Google AI-organiserede søgesider, der viser en tilpasset resultatside med relevant information i stedet for blot en liste med links. Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig på mobile enheder i USA for søgninger relateret til opskrifter og måltidsidéer.

Google’s AI search summaries officially have ads
Google found another way to show you ads.

Din personlige assistent til at bryde komplekse mål ned

Screenshot fra Selfletter

Selfletter er en ny tjeneste, der bruger kunstig intelligens til at hjælpe folk med at nå deres mål. Ideen er simpel: Du fortæller AI'en om dit mål, og den laver derefter en detaljeret kalender med små, overskuelige opgaver, der fører dig mod dit mål.

Tjenesten kan bruges til alle slags mål, hvad enten det er rejseplanlægning, fitness eller forretning. Den skaber en personlig plan baseret på dine input og kan tilpasses dine behov. Du kan eksportere dine opgaver til PDF eller din kalenderapp, eller få dem tilsendt som et dagligt nyhedsbrev.

Selfletter lægger vægt på at være billig, fleksibel og æstetisk tiltalende. Du kan ændre dine mål og opgaver når som helst, og nyhedsbrevene er designet til at være motiverende at læse. Tjenesten giver dig også mulighed for at lære af tidligere fejl ved at tilføje påmindelser om ting, du vil undgå i fremtiden.

Overordnet set er Selfletter designet til at gøre det nemmere at bryde store, komplekse mål ned i håndterbare daglige opgaver, så du kan nå dine mål hurtigere og mere effektivt.

Selfletter
Elaborate on your goal and dreams, and let AI help you achieve them by breaking them into daily tasks. Later, you can export them into your own calendar or have them sent to you each day with a newsletter.
Sådan skaber du billeder med AI
Vil du skabe billeder, der fanger opmærksomheden og efterlader et uudsletteligt indtryk? Så er denne workshop i Midjourney til dig!

Tak, fordi du læste med!

Vi ses på tirsdag til det næste nyhedsbrev. Har du et spørgsmål eller feedback? Bare tryk på svar og skriv, fordi jeg gerne vil høre fra dig og helt sikkert vil svare.

Kender du nogle der godt kunne tænke sig at blive klogere på AI, så del dette link med dem 🤗

Mvh. René Hjetting
Mobil: +45 29 27 65 40